dinsdag 30 januari 2007

De (windows)kleuren van het nieuws

Bill heeft het weer voor mekaar. Vanaf vandaag rollen duizenden exemplaren van een nieuw stuur voor de pc over de toonbank. Vooral Japanezen blijken brave consumenten.

Allemaal goed en wel. Nieuw zal in dit geval waarschijnlijk beter zijn en als ik eens een nieuwe pc aanschaf, zal vista daar dan wel opstaan. Mijn huidig machien heeft alleszins niet genoeg paarden om het systeem te draaien.

Toch valt het allemaal niet mee voor Bill. De knakker doet zo zijn best om de pc zo gebruiksvriendelijk te maken dat zelfs het kleinste kind ermee kan spelen. Niettemin krijgt hij van overal tegenwind. Sommigen vinden de (US) commercials lame, anderen pissen op de veiligheid. En het uiterlijk zou teveel lijken op dat van stiefbroertje Apple.

Ik zal er niet wakker van liggen. De meeloper in mij, wil toch een puntje van kritiek spuien. Is vista goed en veilig? Geen idee. En lijkt ie op het os van apple... ik hoop van niet!!

Wat ik wel weet, is dat het vtmnieuws vandaag een specialist liet opdraven om zijn zegje over vista te doen. Frank De Graeve, computerjournalist. Toeval wil dat deze vent hoofdredacteur is van het kersverse windows vista magazine. De vtmredactie vond het niet nodig om dit te vermelden. Ik vraag mij af of zo'n persoon, aka Bill's dienaar, uberhaupt een neutrale mening heeft?

Waarschijnlijk geeft ook niemand erom. Wie heeft er nog interesse in neutraal nieuws in tijden waar verbaal geweld voorpagina's vult? Lang leve newsvertising.

1 opmerking:

Anoniem zei

Gelezen en (lichtjes) goedgekeurd!
*Moi*