woensdag 13 december 2006

Verdienstelijk verliezen

Vanavond twintig voor negen, uefa cup. Zulte Waregem nam het op tegen Ajax. Iedereen met een beetje voetbalinzicht weet dat Zulte zonder toverdrankje de goedbetaalde groep internationals uit Amsterdam nooit aankan. Dat bleek al snel na aanvang. Vier minuten had Huntelaar nodig om de een nul binnen te schieten. Op een diefje weliswaar, hij kwam uit buitenspelpositie.

De Belgische semi profs herpakten zich na deze moeizame start. Tim Matthys liet zich wederom opmerken. Hij dribbelde de bal binnen de zestien langs Emanuelson, die prompt zijn been strekte en Matthys deed struikelen. Loepzuivere penalty. Helaas dacht de Kroatische scheidsrechter hier anders over.

Zulte speelde een goede eerste helft en kwam vermoeid uit de kleedkamers. Bij aanvang van de tweede helft stond Belgisch international Thomas Vermaelen opgesteld. In een Ajaxshirt weliswaar. Zulte kwam er bijna niet meer uit en slikte een tweede doelpunt. Even later moest Van Nieuwenhuyze, vloerder van beroep, het veld verlaten na het vloeren van Vermaelen. Geel en geel is rood, voetballogica.

In de slotminuten mikte Heitinga de bal nog perfect in de kruising. Dag moeder, dag moeder! zou Rik de Sadeleer correct becommentarieerd hebben.


De uitslag klinkt zwaar: 0-3. Densondanks niet slecht gespeeld. Onze enige Belgische club die Europees overwintert, stond met tien Belgen en een Fransman aan de aftrap. Andere Belgische teams mogen hier eens een voorbeeld aan nemen. Hoe komt het trouwens dat Tim Matthys nog steeds niet geselecteerd is voor de nationale ploeg? Zonder hem scoren we toch ook niet veel, dus wat hebben we te verliezen?

Proficiat Zulte, verdienstelijk verloren.

Geen opmerkingen: